Linja-auto ojaan jäisellä tiellä Pöytyällä – Kyydissä ei ollut matkustajia

0
Linja-auton suistumispaikalla oli aamukuudelta peilikirkas jää. Kuva: Tiina Theman

PÖYTYÄ. Linja-auto suistui tieltä Pöytyällä varhain tiistaiaamuna. Kyseessä oli Vampulasta kello kuusi lähtenyt vuoro Oripäästä Turkuun. Tapahtumahetkellä autossa ei ollut matkustajia. Kuljettaja säilyi vammoitta.

Rautaveden Liikenteen kuljettaja Tiina Theman kertoo tien olleen paikalla erittäin huonokuntoinen ja huonosti hiekoitettu. Tien pinnassa oli paljas jää vesisateen ja pakastumisen jäljiltä. Tapahtumapaikalle tuli hiekoitus puolisen tuntia ojaan suistumisen jälkeen.

–Sittenkin vain juuri sille kohdalle, vaikka koko tieosuus pitäisi hiekottaa, Theman sanoo.

Linja-auto saatiin kahden hinausauton ja -ammattilaisen avulla vedettyä takaisin tielle. Auton kori sai kolhuja, peltiä meni kasaan ja tuulilasi, ajovalot ja luukkuja menee vaihtoon. Autolla pääsi kuitenkin ajamaan korjaamolle Tampereelle.

Puolenpäivän vuoro ajettiin jo normaalisti toisella autolla.

Matalan tilannenopeuden ansiosta linja-auto vältti täpärästi ajautumisen päin tukevaa koivua. Aurajokeen oli linja-auton nokasta vain parin metrin verran. Theman kertoo, että vaikka nopeutta oli vain kolmisenkymppiä, oli ajettava kieli keskellä suuta.

–Mutta kun se lähtee, niin se lähtee, Theman toteaa.

Tiina Theman on kokenut raskaan liikenteen kuljettaja. Hän kertoo tämän olleen ensimmäinen tieltä suistuminen vuonna 1984 alkaneella kuljettajanuralla. Vain kerran aikaisemmin hänen ajoneuvonsa on lähtenyt vastaavalla tavalla liukuun. Silloin alla oli aura-auto.

–Laskin auran tiehen ja auto pysähtyi siihen. Nyt ei ollut tietenkään mitään mahdollisuutta pysäyttää autoa, hän kertoo.

–Kyllä sydän hakkaa nyt ylimääräistä edelleen.

Korjaus torstaina 25.1.2024 klo 8.05. Toisin kuin alkuperäisessä otsikossa kerrottiin, linja-auto ei ajanut koululaisvuoroa. Samalla yrityksen nimi korjattiin oikeaan muotoonsa ”Rautaveden Liikenne”.

Korjaus maanantaina 29.1.2024 klo 9.10. Toisin kuin alkuperäisessä otsikossa todettiin, ojaan suistuminen ei tapahtunut Oripäässä, vaan Pöytyällä, tosin kuntien rajan pinnassa.