Navettapalossa Yläneellä säästyttiin isommalta vahingolta

0
Navettarakennuksen yhteydessä olevassa tilassa syttynyt tulipalo säikäytti Yläneen Korkiakoskella. Kuva: Simo Päivärinta

PÖYTYÄ/Yläne. Maitotilan navettarakennuksen yhteydessä olevassa teknisessä huoneessa syttyi tulipalo Yläneen Korkiakoskella tiistaina iltapäivällä. Palo paloi kytemällä ja aiheutti runsasta savunmuodostusta. Savua meni myös eläintilaan, mutta tuli ei päässyt sinne asti eikä lehmiä jouduttu siirtämään. Vahingot jäivät tilan isännän mukaan melko pieniksi.

–Välikattoa joudutaan korjaamaan noin 10 neliömetrin alueelta, hän kertoo ja lisää, että vedentuloa joudutaan korjaamaan ennen pakkasten tuloa.

Tälläkään hetkellä tilalla ei kuitenkaan olla ilman vettä.

Palanut alue oli pelastuslaitoksen mukaan noin 15 neliömetriä. Tekninen huone, jossa palo syttyi, on ollut tyhjillään ja pois käytöstä. Kaikkiaan navettarakennus on kooltaan noin 1500 neliötä ja palon syttyessä navetassa oli noin 150 lehmää.

Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa. Paikalle hälytettiin yli 30 pelastuslaitoksen yksikköä Varsinais-Suomesta sekä Satakunnasta. Hälytys Mustilantielle tuli kello 15.18 aikaan.