Työttömyys kasvussa: Pöytyän työttömyysprosentti hipoo jo kymmentä

0

AURANMAA. Auranmaan työttömyysprosentti lähti loppuvuodesta reippaaseen kasvuun: työttömyys lisääntyi joulukuun aikana kaikissa Auranmaan kunnissa, ilmenee Varsinais-Suomen ely-keskuksen Työllisyyskatsauksesta.

Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömyys on lisääntynyt reippaasti varsinkin Aurassa ja Pöytyällä. Auran työttömyysaste nousi vuoden aikana 5,6 prosentista 7,1:een ja Pöytyän peräti 8,1 prosentista 9,8:aan. Muissa alueen kunnissa nousu on ollut maltillisempaa, ja Oripäässä onnistuttiin jopa hivenen pienentämään lukemaa vuoden aikana.

Auranmaan alueella on nyt 90 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten. Työttömien miesten lukumäärä on kasvanut vuodessa 83 henkilöllä ja naisten vain seitsemällä.

Suurin osa kasvusta tulee Pöytyältä. Pöytyällä on parhaillaan 362 työtöntä työnhakijaa, mikä on 65 enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Noin 60 prosenttia Pöytyän työttömistä on miehiä.

Ely-keskuksen julkaiseman Työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys on kasvanut viime aikoina varsinkin miesvaltaisilla aloilla; vartiointi-, kuljetus-, rakennus- ja korjausalalla. Loppuvuoden aikana tosin myös kaupanalan työttömyys lähti nousuun.

Myös nuorten työttömyys on ollut Varsinais-Suomessa kasvussa. Auranmaalla trendi näkyy toistaiseksi vain Pöytyällä, jossa alle 25-vuotiaitten työttömien määrä on kasvanut vuodessa 30 henkilöstä 45:een.

Työttömyyttä kasvattaa nyt varsinkin työvoiman hiipunut kysyntä. Joulukuun viimeisenä päivänä avoimia työpaikkoja oli tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 3 300 kappaletta, mikä oli 41 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut Työllisyyskatsauksen mukaan 12 100 eli 43 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Koko Auranmaan alueen työttömyysaste oli joulukuun lopussa 8,5 prosenttia. Lukema on selvästi alle niin Varsinais-Suomen kuin koko maankin lukemien: Varsinais-Suomen työttömyysaste oli 10,3 ja koko maan 11,2 prosenttia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän