Aurajokirannan kaava typistyi – Virkistysalueen sijoittamista muualle selvitetään

0

AURA. Auran kunnanvaltuusto on hyväksynyt Aurajokirannan asemakaavaehdotuksen. Asemakaavaehdotus ei juurikaan tuo muutoksia nykytilanteeseen.

Kaavamuutoksella haettiin mahdollisuuksia lisätä Aurajoen rannan virkistyskäyttöä Sisupuiston ja nahkatehtaan välisellä alueella. Suunnitelmat kariutuivat maapohjatutkimukseen, jossa todettiin, että rannan rakentaminen edellyttää paalutusta ja rantatörmän tukemista. Kaavaluonnoksessa olleiden rakennusoikeuksien poistaminen kaavaehdotuksesta lienee myös helpotus asunto-osakeyhtiö Auran Jokilaakson asukkaille, joissa heräsi huoli virkistysalueelle mahdollisesti pesiytyvistä häiriköistä.

–Kaava typistyi käytännössä lähes nolliin. Virkistyspolku tai vastaava on mahdollista rantaan tehdä, mutta ei mitään oikeita rakennelmia, kunnanjohtaja Terhi Källi toteaa.

Pohdintoja alueen käytöstä ei kaavaehdotuksen hyväksymisen myötä kuitenkaan olla kokonaan hautaamassa, kuten ei myöskään kaavatyön aikana virinneitä ajatuksia.

–Itse ajattelisin, että olisi mukava saada Aurajoen rantaan esimerkiksi lampaita kesällä laiduntamaan ikiaikaisen perinteen mukaan, mutta tätä asiaa ei olla vielä lähdetty edistämään, Källi sanoo ja kertoo, että kaavaillun virkistysalueen sijoittamista muualle selvitetään.