It-maailman perusasiat haltuun digikahvilassa – Toiminta pyörähtää käyntiin Kyrössä

0
Eläkeliiton Karinaisten yhdistyksen sihteeri Seppo Lehtonen muistuttaa digikahvilan olevan matalan kynnyksen toimintaa, joka on kaikille avointa ja maksutonta.
Eläkeliiton Karinaisten yhdistyksen sihteeri Seppo Lehtonen muistuttaa digikahvilan olevan matalan kynnyksen toimintaa, joka on kaikille avointa ja maksutonta.

PÖYTYÄ/Kyrö. Eläkeliiton Karinaisten yhdistys ryhtyy järjestämään Pöytyän kunnan, POP Pankki Kyrön ja TorinEvään kanssa digikahvilatoimintaa. Alkajaisiksi Eläkeliiton Karinaisten yhdistyksen sihteeri Seppo Lehtonen kartoittaa kahvilasta kiinnostuneiden toiveita kyselylomakkeella. Siinä tiedustellaan, mitä laitteita, ohjelmistoja, sovelluksia ja nettipalveluja tulijoilla on käytössä ja minkälaisia ongelmia tai uusia kiinnostuksen kohteita niiden parissa on ilmennyt.

Ensimmäisen kokoontumiskerran pääaiheena on sähköposti. Paikalle on lupautunut Pöytyän kunnan digiasiantuntija.

Ikänsä tietokoneiden kanssa työskennellyt, maanmittaus- ja suunnittelutöitä tehnyt Lehtonen on saanut jatkaa diginikkarointia Eläkeliitossakin ylläpitämällä yhdistyksen kotisivua sekä Facebook-sivua.

Lehtonen arvelee digitekemisen kasaantuvan yhden henkilön harteille monissa muissakin yhdistyksissä. Syynä on, että digiasioita kohtaan tunnetaan epävarmuutta. Hänen arvionsa mukaan yhdistyksille olisi merkittävää apua siitä, että jäsenet rohkenisivat kommentoida ja vastata heille saapuviin digiviesteihin.

Luvassa jänniä tarinoita

Digikahvilassa tulee Seppo Lehtosen mukaan vierailemaan monenlaisia osaajia. Lehtosella itselläänkin riittää tietotekniikkaan liittyviä tarinoita vaikka millä mitalla.

Ensimmäisen akkukäyttöisen Epson-salkkumikronsa hän hankki 1987. Muuan tuttava teki siihen maanmittausohjelmiston, joka mahdollisti työskentelyn maastossa. Pitkin maailmaa kuljettaneella työurallaan Lehtonen tottui käyttämään englanninkielisiä ohjelmia ja edelleenkin hän valitsee ohjelmistojensa kieleksi englannin.

Kallein Lehtosen ostama tietotekninen laite on ollut Mobira-autopuhelin vuonna 1984. Hän muistelee sen maksaneen 20 000 markkaa, eli henkilöauton verran.

Digikahvila keskiviikkona 27.3.2024 kello 9-10.30 lounaskahvila TorinEväässä osoitteessa Kyröntie 31, Kyrö. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän