Riihikosken vuodeosasto on tiensä päässä

0

Riihikosken terveysaseman kyljessä olevan vuodeosaston kohtaloa on pyöritelty pitkään.

Esimerkiksi vuonna 2019 todettiin, että Loimaa kykenee tarjoamaan potilaille parempia palveluita ja yhteyden erikoissairaanhoitoon, mutta euroissa mitattuna osastohoito oli edullisempaa Pöytyällä. Keväällä 2020 pöytyäläiset keräsivät kuntalaisadressin vuodeosaston puolesta ja seuraavana kesänä vuodeosaston puolustajat huokaisivat helpotuksesta, kun Aura, Loimaa ja Pöytyä päättivät keskeyttää neuvottelut yhteisistä sairaalaosastoista.

Nyt vaikuttaa siltä, että paikallisen vuodeosaston tie tulee päätökseen, vaikka lopullista päätöstä ei ole tehty. Viimeiseltä niitiltä näyttää ainoan lääkärin irtisanoutuminen. Tyksin sairaalapalvelulautakunnan esityslistatekstin perusteella lääkärin työkuorma on ollut kohtuuton jo pitkään. Lisäksi osastolla on ollut pulaa hoitajista.

Paikallisella vuodeosastolla on ollut suuri merkitys lähiseudun asukkaille. Lähes kaikki ovat olleet siellä tuttuja toisilleen, mikä on hyvinä päivinä antanut virtaa niin henkilökunnalle kuin potilaillekin. Tärkeää on ollut myös se, että osastolla on ollut helppo vierailla ja pitää eroahdistusta loitolla. Tokihan Loimaalla, Liedossa ja Somerollakin voi pistäytyä, mutta se on kovin vaikeaa ilman omaa autoa.

Vaikka osaston sulkeminen on raskas ja tunteita nostattava asia, se tuntuu oikealta ratkaisulta. Potilasturvallisuutta ei pidä vaarantaa eikä henkilökuntaa ajaa loppuun liian niukkojen resurssien vuoksi. Tyhjiksi vuodeosaston tilat eivät onneksi ole jäämässä, sillä näillä näkymin ne otetaan Riihikosken sote-aseman käyttöön. Toivoa sopii, että aseman pyörittämiseen löytyy Varhalta kyllin suuret muskelit.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän