Suuri noitakokoontuminen Marttilassa huipentui suklaamuna-aarteeseen

0
Suuri noitakokoontuminen huipentuu noitapadan hämmentämiseen.

MARTTILA. Kisarinteen päiväkodin lapset pienimmistä Lilliputeista eskareihin olivat innokkaalla ja odottavalla kannalla, kun oli alkamassa Suuri noitakokoontuminen.

Pikkunoidaksi saattoi ryhtyä jokainen, minkä merkiksi kasvoihin maalattiin täpliä ja viiksiä. Osa ryhtyi pupuiksi ja kissoiksi. Pupunkorvat olivat suosittu varuste. Kohta yksi pikkunoidista otti ja taikoi pois alkavan tihkusateen, mikä tehosikin.

–Tämä on ihmeellistä, koska Foreca lupasi varmaa sadetta, noita totesi.

Noita itse oli tällääntynyt parhaimpiinsa. Huivi oli kireällä ja vihreä otsatukka papiljoteerattu. Hänellä oli paljon puuhaa – pikkunoitien paimentamista, kuparipannun kiillotusta ja padan valvontaa ja muuta äänekästä – niin ettei edes kiertynyt esiliina haitannut.

Koitti odotettu tähtihetki, kokoontuminen punaisen noitapadan ympärille, ja pantiin tanssiksi. Tanssiksi valikoitui Pupun pepunheilutusrokki. Vielä kerrattiin taikasanoja.

Noita heilutti pitkävartista luutaansa, mutta kun padasta ei noussut kuin monenmoista roinaa ja räsyä, hän vaihtoi työvälineitä. Jättimäisen puukauhan heilautuksella tulenpunaisen padan kannen alta lopulta löytyi odottamisen arvoista herkkua. Pata oli täynnä kiiltäväkuorisia suklaamunia.

Herättikö noita pelästystä? Tea sanoo, ettei pelottanut, ja hän sitä paitsi oli nähnyt noidan jo aikaisemmin. Lumi ja Samu näkivät noidan muistaakseen ensi kertaa, mutta siltikään ei pelottanut. Viljami sen sijaan totesi, että oli vähän pelottava. Mikä siinä pelotti?

–Vihreät hiukset.

Hurja näköinen noita olikin, ja hänen äänensä oli möreä. Kaikki kuitenkin päättyi hyvin ja hyvillä mielin ja jokainen sai suklaata.

Noidan läheisesti tunteva varhaiskasvatuksen opettaja Kristiina Alifrosti kertoo, että noidan äänen oli karheuttanut kostea ja kylmä kevättalven sää.

Noitakokoontuminen oli odotettu tapahtuma.

–Sairaslomaltakin joku lapsi olisi halunnut tulla pihalle tapahtumaan, Alifrosti kertoo.

Noita järjesti Suuren noitakokoontumisen Kisarinteen päiväkodissa kolmatta kertaa. Sitä ennen Noitakokoontumisia oli Halikossa Kärävuoren päiväkodissa pääsiäisenalusviikolla peräti kymmenen kertaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän