Palaisille rakennetaan uusi sauna – Vanhasta saunarakennuksesta tehdään taukotila

0
Palaisten nykyinen saunarakennus ei enää vastaa kasvaneen käyttäjäkunnan tarpeita. Uutta saunaa ryhdytään rakentamaan kesän uimakoulujen jälkeen.

MARTTILA. Marttilan kunta käynnistelee Palaisten uimarannan saunan laajennusta. Kunnanhallitus on hyväksynyt urakan tarjouspyyntöasiakirjat ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesän uimakoulujen jälkeen.

Tekninen johtaja Kirsi Halkola kertoo, että suunnitelmissa on uudisrakennus, joka yhdistetään katolla ja terassilla nykyiseen saunarakennukseen.

–Uuteen rakennukseen tulee sauna, pesu- ja pukutilat sekä WC. Kun uusi saadaan valmiiksi, vanhaan rakennukseen remontoidaan yhteistila, keittiö, inva-WC ja teknistä tilaa.

Halkolan mukaan pitkiä käyttökatkoksia saunan käyttöön pyritään välttämään. Uimarannan ja saunan käyttäjien turvallisuuden vuoksi kunnan tilaisuuksia järjestetään ja saunaa lämmitetään lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin rakennustyöt eivät ole käynnissä.

–Rannalla toki saa olla rakentamisen aikanakin, Halkola sanoo.

PALAISTEN saunarakennus on rakennettu vuonna 2001 ja sitä on laajennettu vuonna 2008. Nykyisellään saunarakennus on 46 neliötä ja siinä on sauna, kaksi pukuhuonetta pesuhuoneineen, WC, pieni taukotupa keittiönurkkauksin sekä varastotiloja. Tilan käyttö on varsinkin kesäisin runsasta ja talviuinti on viime vuosina ollut merkittävässä kasvussa.

Palaisten uimapaikan kävijämäärä on myös ollut kovassa kasvussa, eivätkä saunarakennuksen nykyiset puitteet enää vastaa lisääntynyttä tarvetta. Liikuntakyselyssä 2022 nousi vahvasti esiin tarve laajennukselle.

Investointiin on varattu vuodelle 2024 yhteensä 310 000 euroa ja vuodelle 2025 yhteensä 85 000 euroa. Kustannuksiin on haettu Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikka-avustusta, joka voi olla enintään 30 prosenttia hankkeen kustannusarviosta. Aluehallintovirasto tekee päätökset avustuksista touko–kesäkuun vaihteessa.

Tavoitteena on, että uusi saunatila olisi valmiina vuodenvaihteessa.