Yläneen seurakuntataloa remontoidaan vanhaa säilyttäen

0
Työ on hyvässä vauhdissa. Seurakuntatalo saa uuden laudoituksen ja tuulensuojalevyn. Hirsirunko on hyvässä kunnossa. Telineillä Ville Fonsén.

PÖYTYÄ/Yläne . Yläneen seurakuntatalo on remontin takia pois käytöstä kesäkauden ajan. Toukokuun alussa alkanut remontti kestää syyskuun loppuun. Remontissa huolletaan rakennuksen julkisivu ja tiilikatto sekä uusitaan keittiön oven edustan betoniporras.

Seurakunnan talouspäällikkö Minna Stenroos kertoo, että talousarviossa remonttiin on varattu 180 000 euroa.

Urakan tekee forssalainen Jauhiainen & Fonsén Oy, jonka hyväksytty urakkatarjous oli 138 800 euroa. Päälle tulevat mm. valvojan kustannukset ja mahdolliset lisätyöt.

Rakennuksen tiilikatto puhdistetaan ja maalataan, ja vuoden 1939 alkuperäisten ikkunoitten ulkopuoliset pokat kunnostetaan, kitataan ja maalataan.

– Vanhat ikkunat kunnostamalla säilytetään talon vanhaa ilmettä, vaikka tämä ei museokohde olekaan, sanoo urakan valvoja Jari Kulmala.

Rakennuksen ulkovuorilaudoitus uusitaan ja laudoituksen ja hirsirakenteen väliin asennetaan energiataloutta huomattavasti parantava 25-millinen tuulensuojalevy. Laudoituksen ja hirren välissä ollut alkuperäinen tervapaperi poistetaan ja hävitetään ongelmajätteen tavoin sen sisältämien PAH-yhdisteiden takia, Kulmala kertoo.

Seurakuntatalon hirsirakenne on korkean kivijalan ja hyvän ylläpitokunnostuksen ansiosta kaiken kaikkiaan hyvässä kunnossa.

– Vain pieniä hirsikorjauksia tarvitaan. Korjauksella talo saa paljon lisää käyttöikää, Kulmala sanoo.

Yläneen seurakuntatalo on valmistunut vuonna 1939 ja siihen on tehty peruskorjaus 2000-luvulla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän