Boksishop 2018 vaihtuva

Peurakolareiden määrä kaksinkertaistui viidessä vuodessa

Peurakanta on kasvanut, mikä näkyy myös kolarimäärissä. Kuva: AVL:n arkisto / Simo Päivärinta

AURANMAA. Peurakolareiden määrä nousi Auranmaalla viime vuonna jälleen uuteen ennätykseen. Osittain kolareiden määrän kasvu voi selittyä aiempaa tarkempaa tilastoinnilla. Peurakolareiden tilastointi siirtyi vuoden 2016 aikana poliisilta metsästäjille, eivätkä tilastot ole täysin vertailukelpoisia keskenään. Marttilan seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Osmo Purhonen joka tapauksessa myöntää myös peurakannan kasvaneen.

–Kolareiden määrä korreloi hyvin kannan todellista tilannetta, Purhonen sanoo.

Viidessä vuodessa peurakolareiden määrä näyttää Auranmaalla kaksinkertaistuneen. Kun vuonna 2013 jäätiin vielä alle 200:n, viime vuonna kolareita oli jo lähemmäs 400.

Eniten peurakolareita sattuu alueen pääteillä. Suomen Riistakeskuksen riistasuunnittelija Jörgen Hermansson kertoo esimerkiksi kantatie 41:llä sattuneen viime vuonna Auran ja Oripään välillä yli 50 peurakolaria. Myös ysitiellä ja kymppitiellä sekä Turunväylällä rytisee usein.

 

Lue lisää 12.01.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot