Mitä minusta tuli isona: Urheilutaustasta on ollut ringettemestari ja tuotantotyöntekijä Marjukka Virralle etua työelämässä

0
Valion pakkaamossa työskentelevä Marjukka Virta pitää työnsä rentoudesta ja työnantajansa sekä työkavereidensa joustavuudesta. Virran mukaan pelireissut ovat aina järjestyneet.

LAPINLAHTI, AURA. Seitsenkertainen ringeten maailmanmestari ja viime vuonna maailmanmestaruuden myös valmennustiimissä voittanut Marjukka Virta kertoo edenneensä koulutuspolulla ja työuralla koko ajan urheilun ehdoilla. Vaikka opiskelu on jäänyt vähemmälle, auralaislähtöinen Virta toteaa monien työnantajien arvostaneen hänen urheilutaustaansa.

–Huomasin aika pian, ettei opiskelusta tahtonut tulla oikein mitään, kun keskittyminen oli koko ajan peleissä ja treenaamisessa. Jos olisin tiennyt, mitä haluan opiskella, tilanne olisi ehkä ollut toinen. Mutta kun oikein mikään ala ei kiinnostanut, niin se sitten jäi, Virta sanoo.

Työelämässä hän sanoo menneensä niin sanotusti töiden perässä.

–Urheilu-urasta on ollut siinä tosi iso apu.

Virta on urheilu-urallaan edustanut useita eri joukkueita ja voittanut yhteensä yhdeksän kertaa Suomen Mestaruuden, joista viimeisen vuonna 2 021. Maajoukkueurallaan Virta oli kuusi kertaa mestarijoukkueen kapteeni. Viime vuonna Suomen Ringetteliitto jäädytti hänen pelinumeronsa.

–Aktiivisen kilpaurheilun olen nyt lopettanut, mutta pelailen vielä tuossa meidän ykkössarjajoukkueen mukana aina tarvittaessa valmennuksen ohella. Eli valmennan Lapinlahden Say Cheese ykkössarjajoukkuetta ja olen myös mukana Raision SM-sarjajoukkueen valmennustiimissä aina, kun aikataulut sopii yhteen, Virta kertoo.

Maajoukkueen osalta jatko on hänen mukaansa vielä auki ja harkinnassa.

Virran nykyinen työpaikka on Valiolla Emmentalin harkkopakkaamossa. Sieltä hän sai vakituisen työn kolmen vuoden määräaikaisuuden jälkeen.

Käydyt koulut ja kurssit?
Kirjoitin ylioppilaaksi Elisenvaaran lukiosta, minkä jälkeen opiskelin vuoden Helsingissä Jalkaterapiaa AMK:ssa. Lopetin kuitenkin koulun, koska en kokenut sitä omaksi jutukseni. Myöhemmällä iällä suoritin Elintarvikealan perustutkinnon saadakseni vakituisen työpaikan nykyiseltä työnantajaltani.

Aiemmat työpaikat?
Olen työskennellyt Tiilerillä, päiväkodissa siivoojana, Riihimäellä ja Hyvinkäällä opettajan sijaisena, esikoulussa avustajana, H&M-myyjänä, K-kaupassa, Postilla postinjakajana, Jukovalla jauhemaalarina, Olvilla sekä Varpaisjärven Pesulassa.

Nykyinen työpaikkasi ja ammattinimike?
Lapinlahden Valion tehdas, tuotantotyöntekijä Emmental-pakkaamossa.

Mitä tehtäviä työhösi sisältyy?
85 kilon juustoharkon pakkaus, vakumointi, kontitus sekä varastointi. Tuotantolinjan seuranta ja mahdollisten häiriöiden kuittaaminen sekä korjaus ja omavalvonta.

Mikä on parasta työssäsi?
Työn rentous. Työpäivän asiat voi aina jättää työpaikalle, harvemmin tulee kotona mietittyä tai öitä valvottua. Luotettava työnantaja sekä kohtalainen palkkaus ilta-, yö- ja viikonloppulisien kanssa.

Joustavat työajat sekä mahdollisuus vaikuttaa työvuoroihin ja lomien ajankohtiin. Myös joustavat työkaverit, sillä aina on pelireissuviikonloput ja treeni-illat järjestynyt vapaaksi.

Työssäni on myös mahdollisuus lisäkoulutuksiin sekä edetä meijerialalla niin halutessaan.

Koulussa tai elämän varrella opittu asia, josta on ollut eniten hyötyä työelämässä:
Joukkueurheilussa mukana oleminen on opettanut ottamaan kaikenlaiset ihmiset huomioon ja se on auttanut pärjäämään työelämässä erilaisten tiimien jäsenenä.

Vinkki opiskelupaikkaa hakeville:
Jos et vielä tiedä, mitä haluaisit opiskella, älä turhaan stressaa asiaa. Kaikesta opiskelusta, kursseista ja työkokemuksista on varmasti jatkossa apua, joten rohkeasti vain kokeilemaan, jos joku ala vähääkään kiinnostaa.

Mieti rauhassa ja tee, mikä sillä hetkellä parhaalta tuntuu. Aina voi muuttaa suunnitelmia ja aloittaa uuden sivun, oma polku löytyy varmasti.

 


Mitä minusta tuli isona -juttusarjassa Auranmaan Viikkolehti haastattelee yhteishaun innoittamana auranmaalaisia tai Auranmaalta lähtöisin olevia heidän työurastaan ja koulutustaustastaan. Yhteishaku on käynnissä 21.2.-21.3.2023.

Lue myös juttusarjan muut haastattelut:

Mitä minusta tuli isona: Julius Kähkönen lähti rohkeasti toteuttamaan visioitaan

Mitä minusta tuli isona: Alanvaihto toi Maiju Joutsimiehelle kaivatun muutoksen

Mitä minusta tuli isona: Intohimo musiikkiin poiki Vilpertti Salmiselle ammatin ja työn

Mitä minusta tuli isona: Tutun salat veivät Outi Riikosen Kansallisoopperan puvustamoon

Mitä minusta tuli isona: Kartoittajan koulutus on vienyt Petteri Palviaista ympäri maailmaa