Kovasen vuokrakonetarjonta kasvaa ja kuuntelee toiveita

0
Pasi Kovasen into työkoneisiin kehitti sivubisnesidean konevuokrauksesta. – Haluan nimenomaan tarjota konevuokrausta Auranmaan alueelle. Saahan niitä muuallekin vuokrata, mutta tällä alueella minun on helppo myös viedä ja hakea koneet tai paljut asiakkaalle tarvittaessa.(Kuva: Tuomas Honkasalo)

AURA. Jotkut voisivat kutsua Pasi Kovasta hamsteriksi, sillä hän on haalinut nurkkiinsa ison kasan kaikenlaista konetta ja masiinaa. Kovasen ja tavarahamsterin erottaa toisistaan kuitenkin niin monta seikkaa, että pienen talttahampaisen ystävämme viitta ei sovi millään tavalla Kovasen harteille. Kaiken lisäksi Kovanen vuokraa koneitaan muille, jottei kaikkien tarvitsisi ostaa kalliita laitteita.

–Minulle on aivan ykkösjuttu, että pidän hyvää huolta koneista ja laitteista. On minulle kunnia-asia, että vuokrakoneet lähtevät hyvässä kunnossa asiakkaalle. Pyrin korjaamaan mahdolliset tulevat viat ennen kuin niistä pääsee muodostumaan vikoja, Kovanen kertoo.

Parikymmentä konetta


Kovasen vuokra-arsenaali toimii sanojen todisteena. Kaikki kiiltää puhtauttaan ja systeemit tuntuvat järkeviltä ja toimivilta. Pienestä kaivinkoneesta lähtenyt vuokratoiminta on hiljalleen kasvanut. Nyt Kovasella on jo kaksikymmentä konetta ja hilavitkutinta vuokrattavana.

– Minulla on kaivurin lisäksi muun muassa Avanti erilaisine laitteineen, kaksi paljuvaunua, sauna-paljuvaunu, haketin, tärytin, betonimylly, telttasauna, juhlateltta ja sup-lautoja, Kovenen luettelee.

Sup-laudat saa vuokralle joko Auraamosta tai suoraan Kovaselta.

–Minulla on vähän sellainen ajatus, että kunhan minut vaan kiinni saa, niin vuokraus onnistuu vaikka iltakymmeneltä. Onhan niitä hauskoja tapauksia, vaikkapa sauna-paljuvaunu tilattiin minulta seitsemältä illalla. Selitin, että lämmitykseen menee aikaa ja koitin varmistella, että onkos kaikkea valmisteluihin liittyvää ymmärretty, mutta sinne vein vaunun ja nautittu oli saunasta ja paljusta. Ehkä hieman väkijuomistakin, Kovanen naurahtaa.

Työkoneet ovat kalliita. Ei ole järkevää hankkia pihaan vaikkapa omaa kaivuria.

–Vuokraus tuo mahdollisuuksia ihmisille toteuttaa projektejaan ja unelmiaan. Ostin aikanaan kaivurin sillä idealla, että käyn kaivamassa palveluna ihmisille, mutta sitten homma kääntyikin vuokraamiseen, kun monet haluavat tehdä itse ja hieman myös kokeilla omaa osaamistaan, Kovanen pohtii.

Joustavaa toimintaa


Tavara liikkuu säännöllisesti, mutta joskus vuokrauksessa on kausiluonteisuutta.

–Toukokuussa alkaa yleensä puhelin soida ja puutarhaprojektit pyörähtävät käyntiin. Sillä mennään sitten pitkin kesää, Kovanen kertoo. Kovasen päivätyö on liikkuvaista, joten vakioasiakkaita varten hän on kehittänyt joustavia vuokraussysteemejä.

–Tutuille asiakkaille pystyn tarjoamaan vuokrakoneita haettavaksi vaikka aamuneljältä, jos sellaiselle tarve on, sillä koodin takaa voi hakea sopimuksen mukaan vuokrakoneen. Joustavat järjestelyt ja hyvä laatu pitävät asiakkaan ja minut itsenikin tyytyväisenä tähän hommaan, Kovanen luotaa.

– Tulevaisuudessa vuokrakoneiden määrä varmasti kasvaa. Nytkin olen kuunnellut asiakkaiden toiveita ja hankkinut muun muassa betonimyllyn, jota aika moni oli kysellyt. Ehkäpä minulla on joskus myös henkilönostimia, mutta jokaista hankintaa tulee miettiä tarkkaan, että onko se kannattavaa toimintaa, Kovanen pohtii.

–Onhan minulla paljon koneita, joita en vielä vuokraa, sillä on ne on pääasiassa omassa käytössä. Mutta kysellä kannattaa aina, sillä minulta saattaa kyllä löytyä akuuttiin tarpeeseen myös jotain, mitä nettisivuilla ei mainita, Kovanen vihjaa.