Terveiset kesälomalta!

0

Loma alkoi mökkeilemällä Oripäässä Toimintaloman alueella. Lampien uimavedet olivat liian kylmiä, mutta lenkkeily Harjureitillä tuntui oikein rauhoittavalta, etenkin kun kännykästä lähti kuuluvuus ja äänimaisema koostui linnunlaulusta.

Eikä Oripää ole hassumpi lomapaikkakunta muutenkaan. Paikallismarketin valikoimista sai loihdittua kelpo mökkigurmeeta ja nautimme ravintolaruoastakin Oripään Pizzeriassa. Tietysti lomakuvioihin kuuluu myös shoppailu. Pistäydyimme Työvaateaitassa, josta löysin maaseutumiljööseen istuvan John Deeren t-paidan.

Kulttuurinälkä tyydyttyi Karamazovin veljekset -romaanin ykkösosalla, josta muutama sivu kerrallaan on mukaansatempaavaa havainnointia ja sitten taas Dostojevski turisee pitkät pätkät päivänokosille turruttavaa höpinää.

Lähtipä talviturkkikin, uimahallissa tosin. Hallireissu on ennen muuta sosiaalinen tapahtuma, jossa saa kiteytyksen kansakuntaamme askarruttavista asioista. Tällä kertaa ne olivat valitettavan mollisävytteisiä.

Mäkinen avautui saunan lauteilla vaimolleen iskeneestä keuhkokuumeesta. Liikunnallisen rouvan saama tauti vei kirjaimellisesti jalat alta. Sairaalassa keuhkokuume saatiin kuriin suonensisäisellä antibiootilla, muttei Mäkisen vaimo ole ollut sen jälkeenkään kaksisissa voimissa.

Mäkinen puntaroi, josko keuhkokuume olisi koronan jälkitauti. Niin tai näin, harmillinen se on joka tapauksessa ja Mäkiset joutuvat jättämään perinteisen mökkireissunsa väliin.

Altaan puolella törmäsin Virtaseen, jolla on ollut tapana polskutella pari kilometriä yhteen menoon. Nyt hän saa uitua enää 50 metriä ja sitten on pidettävä tauko. Korona kun kutisti keuhkot. Paranemista on onneksi tapahtunut, sillä vielä jokin aika sitten Virtanen selvisi hädin tuskin 25 metristä.

Tsemppaamista on tarvinnut myös ystäväni Hassan, jonka metsästyskorttiaikeista kerroin keväällä. Pitkäkestoiseen työvoimakoulutukseen osallistuva Hassan haaveili kesälomareissusta veljensä luo Euroopan etelälaidalle.

Viikonloppu ei matkaan oikein riitä, joten Hassan pyysi vapaata perjantaiksi sekä maanantaiksi. Sitä ei opinahjosta herunut ja Hassan pelkää luvattoman poissaolon seuraamuksia. ”En matkusta”, hän mutisi ja vannoi jatkavansa pakertamista pulpetissa, jotta tulisi jonain päivänä kelvolliseksi suomalaiseksi.