Elinvoimalupaukseen nimet alle Aurassa, tavoitteena Suomen yrittäjämyönteisin kunta

0
Yrittäjien ja kunnan edustajat allekirjoittivat elinvoimalupauksen. Kirjoitusvuorossa Auran yrittäjien puheenjohtaja Marko Mäkilä. Vasemmalla elinvoimajohtaja Anna-Mari Alkio, Saneeraus Joutsimiehen yrittäjä Henri Joutsimies, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kalle Isotalo sekä valtuuston puheenjohtaja Matti Leppäkoski.

AURA. Yksiparhaillaan vietettävän yrittäjäviikon tapahtumista Aurassa oli elinvoimalupauksen allekirjoittaminen.

Kunnan edustajat ja yrittäjät allekirjoittivat lupauksen kakkukahvien kera uudella kunnantalolla tiistaina.

Lupauksessa kunta sitoutuu yhdessä yrittäjäyhdistyksen kanssa edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä Aurassa. Lupauksen painopiste-alueita ovat toimiva vuoropuhelu, sujuvat kaavoitus- ja lupaprosessit, yrittäjämyönteiset hankinnat, yritysvaikutusten arviointi ja yrittäjyyteen kannustaminen.

Käytännössä lupaus merkitsee muun muassa sitä, että hankinnat pyritään mahdollisuuksian mukaan jakamaan sellaisiksi kokonaisuuksiksi, että pk-yritykset voivat osallistua kilpailutuksiin.

Yhteistyö tiivistynyt


Auran yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Marko Mäkilä kertoi olevansa jo nyt sangen tyytyväinen kunnan ja yrittäjien yhteistyöhön.

–Huhtikuussa aloittaneen yhteisen elinvoimatyöryhmän myötä kunna nja yrittäjien yhteistyö on tiivistynyt. Yrittäjät pääsivät hyvin vaikuttamaan elinvoimaohjelman sisältöön. Nyt on tärkeintä ohjelman vieminen käytäntöön, Mäkilä sanoi.

Mäkilä hankki Matin Mainiota sinappia valmistavan Vaskion mausteen omistukseensa yhdessä Minna Hirvelän kanssa kuusi vuotta sitten.

Yrittäjäpariskunta on ollut tyytyväinen varsinkin ajankäytön joustavuuteen, jonka yrittäjyys mahdollistaa. Kunnan rooli oli tärkeä erityisesti alussa.

–Aloittavalle yritykselle on tärkeää, että saa apua ja neuvoja ilman että se maksaa tuhansia euroja, Mäkilä sanoi.

Tavoitteena ykkössija


Saneeraus Joutsimiehen yrittäjä Henri Joutsimies pitää tärkeänä sitä, että kunta on aktiivisesti yhteydessä yrittäjiin.

–Moni yrittäjä ei välttämättä huomaa itse olla aktiivisesti yhteydessä, hän mietti.

Auran kunnanjohtaja Terhi Källi kertoi, että Auran tavoitteena on nousta yrittäjäbarometrissa kokoluokassaan Suomen yritysmyönteisimmäksi kunnaksi.

–Elinvoimatyöryhmä tuo säännönmukaisuutta yhteistyöhön. On hyvä, että ryhmä kokoaa laajasti yhteen eri kokoisia yrityksiä, Källi sanoi.

Käytännön toimista tulossa on muun muassa yrittäjän palvelukartta, missä kerätään yksiin kansiin kaikki ne palvelut, joita kunta yrittäjälle tarjoaa.