Sofia Kurppa, 27, löysi Kyröstä mieleisensä kodin ja pian hän sai kotikonnuiltaan töitä kyläkaupan kauppiaana

0
Kauppias Sofia Kurppa aikoo kehittää K-Market Kyröä autoilevan asiakkaan tarpeita silmällä pitäen. K-Market Mellilää hän luonnehtii perinteisemmäksi kyläkaupaksi.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kauppiasuransa perjantaina (1.9.2023) aloittava Sofia Kurppa teki nuoruudessaan kuten monet loimaalaiset ikätoverinsa ja lähti lukion jälkeen Turkuun. Hän uurasti Kotipizzassa, suoritti kokin sekä vielä restonominkin opinnot ja päätyi töihin vastavalmistuneeseen Hamburger Börs -hotelliin.

Kaupungin tuulia haistellessaan Kurpalla oli erikoinen pyrkimys. Hän pinnisteli puhuakseen kirjakieltä.

– Ei siitä mitään tullut, kun maalaisuus ja Loimaan murre istuvat minussa kovin tiukassa, tuore kauppias virnistää.

Niinpä hän ryhtyi puolisonsa kanssa etsimään uutta kotia läheltä Turkua ja noin vuosi sitten he löysivät mieluisan asunnon Kyröstä.

Kurppa iloitsee uudesta asuinpaikasta ja kodin ympärillä vallitsevasta omasta rauhasta.

– Täällä saan olla juuri niin maalainen kuin olen, eikä kukaan kiinnitä siihen huomiota. Ihanaa on sekin, että kaverini sekä monet frisbeegolfradat ovat lähellä, eikä Turkuunkaan ole pitkä matka.

Unelman täyttymys

Yrittäjyys on kutkuttanut Sofia Kurpan mieltä lapsesta saakka. Hänellä on lämpimät muistot Mellilän Siwasta ja kun vielä koko lähisuku on yrittäjiä, K-kauppiasvalmennukseen meno tuntui luontevalta.

Kauppiasreservissä Kurppa ehti olla vain nelisen kuukautta, kun Keskolta tiedusteltiin hänen halukkuuttaan tarttua Kyrön ja Mellilän kauppojen ohjaksiin.

Kauppiaan ammatti vaikuttaa Kurpan mukaan siinäkin mielessä luontevalta, että hän tietää olevansa kova tekemään kaikenlaisia töitä.

– Kauppiaana saan apua Keskon asiantuntijoilta, eikä minun tarvitse olla minkään tietyn alan huippuosaaja, hän kiteyttää.

Vastaanotto yllätti

Kauppojensa valikoimiin Sofia Kurppa haluaa saada lähiseudun tuotteita. Sitä silmällä pitäen hän etsii yhteistyökumppaneita.

Työkokemuksensa sekä koulutuksensa innoittamana Kurppa unelmoi tekevänsä Kyrön markettiin minikahvilan, jossa ysitien kulkijat voivat levähtää ja ottaa kupin kuumaa sekä jotakin purtavaa.

Merkittävä Mellilään tuleva uudistus on apteekkikaappi, josta voi noutaa reseptilääkkeitä.

Yleensä Kurppa aloittaa työpäivänsä aikaisin aamulla ja päivän mittaan hänet voi tavata jommassa kummassa kaupassa. Vaikka maalaiselämä on Kurpalle entuudestaan tuttua, uutta kauppiasta kohtaan osoitettu kiinnostus pääsi yllättämään.

– Olen tutustunut Kyrön sekä Mellilän kauppoihin kesätyöntekijänä ja sinä aikana ihmiset ovat kyselleet, että sinäkö olet se seuraava kauppias ja sitten he ovat ryhtyneet juttelemaan kaikenlaisista asiosta. Vastaanotto tuntuu ihanalta – koen olevani ihmisille tärkeä, oman kylän kauppias, Kurppa sanoo.

Sofia Kurppa aloittaa kauppiasuransa K-Market Kyrössä sekä K-Market Mellilässä perjantaina 1.9. Kyrön ja Mellilän K-kauppoja aiemmin luotsannut Jenni Juhajoki aloittaa lokakuussa Turussa K-Market Stationin kauppiaana.


Kauppias

Sofia Kurppa
Kotoisin Mellilästä
Kävi lukion Loimaalla
Koulutukseltaan restonomi ja kokki
Suorittanut K-kauppiasvalmennuksen
Asuu puolisonsa kanssa Kyrössä
Harrastaa frisbeegolfia, uintia ja kuntoliikuntaa