Pelaajahankintoihin keskittyvä Paavo Kallio arvioi Pöytyän supernaisten budjetin nousevan yli 100 000 euroon

0
Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio toivoo, että urheiluseuran ja Pöytyän kunnan yhteistyö sujuu jatkossakin mutkattomasti ja molemia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Kunnan tuki on tarpeen etenkin Kumilan stadionin pukuhuonetilojen uudistamiseksi.

PÖYTYÄ. Onnistuneet pelaajahankinnat, valmennustiimin laajentaminen ja marraskuussa alkavat viikkovuorot Euran upouudessa jalkapallohallissa ovat Paavo Kallion mielestä asioita, joiden turvin Pöytyän Urheilijoiden naisjoukkue tulee pärjäämään Superpesiksessä.

Pelaajahankinnat ovat parhaillaan käynnissä ja tehtynä on kolme uuden pelaajan sopimusta. Kallio toivoo mahdollisimman monen Pöytyän ykköspesisjoukkueessa pelanneen naisen ottavan haasteen vastaan ja jatkavan Superpesiksessä. Keskeisistä tehtävistä on täyttämättä pelinjohtajan paikka. Kakkospelinjohtajaksi on lupautunut Arto Pasuri.

Pöytyän pesisnaisten kanssa työskentelevää valmennusporukkaa Kallio kuvailee osaavaksi. Sitä tullaan vahvistamaan ammattivalmentajilla.

Pesäpallojaoston puheenjohtajan titteliä kantava Kallio aikoo keskittyä superpesisjoukkueen managerin tehtäviin ja samalla hän vastaa kahdesta poikien pesisjoukkueesta.

Valttikorttina pidetyt lupaukset

Superpesiksen vaatimia taloudellisia panostuksia Paavo Kallio luonnehtii mittaviksi.

Ykköspesikseen verrattuna naisjoukkueen budjetti nousee 50 000–60 000 eurolla – se tulee asettumaan 100 000–150 000 euron väliin. Merkittävimpiä kulueriä Superpesiksessä ovat pelaajien palkat, harjoittelusta ja matkakuluista koituvat maksut, sarjamaksut sekä ePesis-analysointiohjelman maksut.

– Alemmilla sarjatasoilla puhutaan usein kympeistä tai satasista, kun taas Superpesiksessä lähes kaikki maksut ovat tuhansia euroja, Kallio kiteyttää.

Superpesiksen harmillisena puolena hän pitää sitä, että menestyneimmillä joukkueilla on varaa napsia parhaat pelaajat kuin rusinat pullasta ja toiset joukkueet ovat enemmän tai vähemmän sinnittelijöitä.

Pöytyän valttikortiksi ovat muodostuneet pidetyt lupaukset, joiden Kallio luottaa houkuttelevan jopa enemmän kuin raha ja suuret puheet.

Pieniä parannuksia infraan

Vuoden 2022 pelikauden alla pöytyäläiset uurastivat Kumilan areenalla pitkiä päiviä, kun naiset nousivat viime kerran Superpesikseen.

Katsomo, torni ja moni yksityiskohta saatiin silloin kuntoon, mutta puku- sekä suihkutilat kaipaavat uudistamista ja myös inva-wc on tarpeen.

– Kaiken kaikkiaan Kumilan areena on hieno ja idylinen. Tätä päivää ei kuitenkaan ole se, että 18 naiselle on ainoastaan kaksi suihkua ja puolet joukkueen tavaroista on jätettävä ulos, Kallio sanoo.

Pöytyän Urheilijat neuvottelee kunnan kanssa, miten tilojen kohennus ja mahdollinen laajennus toteutetaan.

Tavoitteita hiotaan vielä

Millaisin tavoittein Pöytyän supernaiset lähtevät vuoden 2024 kauteen?

– Tavoitteita ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta suora säilyminen sarjassa olisi mahdottoman hyvä juttu, Paavo Kallio vastaa.

Keskeisiksi pöytyäläisten vastustajiksi hän arvioi Vaasan, Hyvinkään, Haminan, Oulun ja Roihun joukkueet. Lähes varmasti Superpesiksen kärjessä tulevat pelaamaan Pori ja Manse.


Kuka?

Paavo Kallio
Pöytyän Urheilijoiden Pesäpallojaoston puheenjohtaja
50-vuotias
Asuu Kyrössä
Perheeseen kuuluu puoliso ja neljä lasta, joista yksi asuu omillaan
Työskentelee vanhempana tuotespesialistina