Vielä ehtii Liipolan museoon Simo Heleniuksen näyttelyyn

0
Simo Helenius: Lapsia ja nuoria ajan tuomissa haasteissa, 2022, puu. (Kuva: Sasu Helenius).

KOSKI. Vielä ehtii tutustumaan Yrjö Liipolan taidemuseossa Koskella esillä olevaan kuvanveistäjä Simo Heleniuksen 80-vuotisnäyttelyyn. Näyttely on esillä syyskuun loppuun asti sunnuntaisin kello 12–15.

Turussa asuva Helenius on syntyisin Koskelta.

Näyttelyn keskiössä on kesällä valmistunut Teossarja 2022, jonka aihe on noussut tämänhetkisistä globaaleista haasteista esimerkkeinä luonto ja ihmisten aiheuttamat ongelmat sekä lasten ja nuorten optimismista ja uskosta elämässä selviytymiseen näiden haasteiden edessä aikuisten tuella.

Teossarjaan 2022 kuulu yhteensä neljätoista veistosta, joista 13 muodostaa kokonaisuuden Lapsia ja nuoria ajan tuomissa haasteissa (2022).