Auran Mikonpolun kiinteistöön syntyy loppukesän aikana Pikku-Auraamo – Luvassa on uutta kokoustilaa yhdistyksille

0
Auran kunnan vs. elinvoimajohtaja Miia Lehtonen esittelee Mikonpolun kiinteistössä MLL:n perhekahvilakäyttöön tarkoitettuja tiloja, jotka ovat tulevan tekstiilityöluokan vieressä.

AURA. Palvelutalona tunnetuksi tulleeseen Auran Mikonpolun kiinteistöön tehdään loppukesän aikana pieniä muutoksia, joilla mahdollistetaan Pikku-Auraamon käynnistyminen. Nimitys johtuu siitä, että varsinaisella Auraamolla alkaa olla täyttä.

Auran kunnan vs. elinvoimajohtaja Miia Lehtosen mukaan merkittävimpiä lähiaikoina tehtäviä töitä on Mikonpolun ruokasalin muuttaminen väliaikaiseksi tekstiilityöluokaksi. Muutostyö on tarpeen, jotta Auran yhtenäiskoulun tilanahtaus helpottuu.

– Ruokasali valikoitui käsityön väistötilaksi, sillä sinne on koululta lyhyt ja turvallinen matka, Lehtonen perustelee.

Kun Pikku-Auraamon tekstiilityön luokassa ei ole opetusta, auralaiset yhdistykset voivat pitää siellä kokouksiaan.

Keittiö vuokralle

Mikonpolun ruokasalissa asioivat aikanaan muun muassa palvelutalon asukkaat sekä kunnan työntekijät, mutta enää tarvetta ei ole.

– Aurassa on useita lounaspaikkoja ja varttunut väki voi ostaa kunnanvirastolta ruokalippuja, joilla pääsee ruokailemaan Auran yhtenäiskouluun, Miia Lehtonen sanoo.

Vielä toistaiseksi Mikonpolun ruokasalista on avoin näkymä seinän takana olevaan keskuskeittiöön. Näkymä voidaan peittää alas laskettavalla säleiköllä ja niin tullaan todennäköisesti tekemään.

Lehtonen kertoo Auran kunnan käyvän neuvotteluja keittiön vuokraamisesta yksityiselle toimijalle, joka keskittyy yksinomaan ruoan valmistukseen. Näin ollen sillä ei ole tarvetta vuokrata ruokasalia.

Kesäkuun lopulla kokoontunut kunnanhallitus asetti keittiön kuukausivuokraksi 2 340 euroa. Lisäksi kunta laskuttaa vuokralaiselta vesi-, sähkö- ja autopaikkamaksut erilliskorvauksena kulutuksen mukaan.

Kunnan toiveena on vuokrata Mikonpolun keskuskeittiö alkusyksystä lähtien.

Autorata Auraamoon

Mikonpolun kiinteistössä olevan seurustelutilan käyttöoikeuden kunnanhallitus on antanut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Auran yhdistykselle. Sieltä on pääsy rakennuksen sisäpihalle, jossa lapset voivat leikkiä esimerkiksi perhekahvilan aikana.

Aiemmin MLL:n perhekahvila toimi Auraamon kokoustilassa. Siellä alkavat kohta suuren autoradan rakennustyöt. Niin nuorille kuin aikuisillekin suunnattua ratahanketta vetää pöytyäläinen Kai Ruusunen.

Elävän virran yhdistys ry harjoittaa jatkossakin kaupallista toimintaa Auraamossa, pienyrittäjien erikoispuoti Auroorassa. Auran Nuorisoteatteri jatkaa syksyllä Auraamon teatteritilassa yhteistyössä Auranlaakson kansalaisopiston kanssa.