Keskimääräinen grillausprosentti

0

Kutakuinkin 40 prosenttia meistä tuli viettäneeksi juhannuksen kotioloissa ja kolmasosa oli mökillä. Näin kertoo meille S-ryhmän teettämä kyselytutkimus.

Kaikkea ne tutkivat, vaan kaikkea ne eivät tiedä. Siitä, missä loput 26,667 prosenttia suomalaisista oli viime viikonvaihteessa, ei tiedote kerro. Ehkä he kieriskelivät viljapelloissa ruislinnun laulu korvissansa tai tuijottelivat lähteistä kuvajaisiaan.

Mutta jos suomalainen oli viikonloppuna paikassa, josta löytyi grilli, hän tuli mitä ilmeisemmin grillanneeksi kaksi tai kolme kertaa.

Juhannus oli ja meni, mutta grillaaminen jatkuu. HKScanin teettämän kyselyn mukaan 47 prosenttia grillaa kesällä vähintään kerran viikossa.

Ilman grillaamisen iloa ei HKScanin tiedotteen mukaan jää kukaan, sillä ”kyselyn mukaan ihan jokainen on grillin ääressä vähintään kerran kesässä”. Se on aika paljon sanottu, tosin ihan kaikilta asiaa tuskin on kysytty.

Halusipa sitä sitten syödä grilliruokaa tai ei, grillit kuumenevat joka tapauksessa. Lehtimainokset ovat väärällään grillimakkaroita, telkkarissa sohii alvariinsa joku grillimestari vartaittensa kanssa ja ulkoa pölähtelee sytytysnesteen aistikkaat aromit.

Eikä grillauskuume näytä hellittävän: HKScanin mukaan 85 prosenttia kertoo grillaavansa ruuan hinnan kallistumisesta huolimatta saman verran tai enemmän kuin edellisenä kesänä. Mikäs meitä nyt estäisi!

Noin joka viides (19 %) ei koe grillaamiseen liittyvän mitään haasteita, sanoo HKScanin tiedote. Äkkiä kun laskee, niin noin 81 prosentilla on haasteita. Vaan ei hätiä mitiä: koulutusta ja kurssitusta on tarjolla vaikka kuinka! Atrian nettisivuilta löytyy niin pallogrillikoulu kuin kaasugrillikoulukin. K-ruoka.fi:ssä opastusta antaa grillaamisen ABC ja Keiju-margariinilla on netissä jopa oma Öljyakatemia, jossa opastetaan tirisevän grillikesän saloihin iskulauseella ”Kaikki maistuu paremmalta grillattuna – se on fakta”.

Kun tämä kesä joskus päättyy, me emme suinkaan ole pelkkiä grillimestareita vaan 57 prosenttia meistä on vähintään grillimaistereita, 0,01 prosenttia väittelee tohtoriksi ikuisuusaiheesta hiili- vai kaasugrilli, 26,667 prosenttia jatkaa kieriskelyään viljapellossa ja loput 16,323 prosenttia on apteekissa ostamassa närästyslääkettä. Ah, tätä Suomen suvea!

tuottaja
Sirpa Virtanen
sirpa.virtanen@avl.fi