AURANMAA. Tällä viikolla vietetään Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivää ja lipaskerääjät ovat liikkeellä 27.9.–30.9. Digikeräys jatkuu lokakuun loppuun saakka. Nälkäpäivä-keräyksen avulla Punainen Risti voi auttaa esimerkiksi tulipalojen uhreja kaikkialla Suomessa tai lähettää apua maailmalla tapahtuvaan kriisiin. Katastrofirahasto mahdollistaa Punaisen Ristin nopean avun silloin kun sitä tarvitaan.

–Monet eivät tiedä, että Punaisen Ristin katastrofirahaston varoja käytetään myös kotimaassa. Esimerkiksi viime vuonna Varsinais-Suomen piirin alueella näitä varoja käytettiin kotimaan apuun noin 10 000 euroa. Viime vuonna Varsinais-Suomen piirin alueella kerättiin Nälkäpäivänä 83 600 euroa. Uskon että ihmiset haluavat tänäkin vuonna auttaa apua tarvitsevia, toteaa järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR Varsinais-Suomen piiristä SPR:n tiedotteessa.

* Auran osasto myy Nälkäpäiväreikäleipiä ja suorittaa lipaskeräystä torstaina ja perjantaina klo 10–18 Auran S-Marketin edustalla sekä K-Market Aurantorin edustalla. Pelkkää lipaskeräystä on luvassa torstaina ja perjantaina klo 10–18 Auran ABC-huoltoasemalla sekä torstaina klo 10–14 ja perjantaina klo 10–13 Auran Tokmannin edustalla. Lauantaina keräys jatkuu keräyspisteissä Tokmannia lukuun ottamatta klo 9 tai 10 alkaen noin klo 12 tai 13 saakka. Leipiä myydään vielä lauantainakin, jos niitä on perjantailta jäänyt.

* Karinaisten osasto on liikkeellä keskiviikkona ja myy nälkäpäiväleipää Kyrön torilla klo 9–12. Mukana on myös lipaskeräys. Lisäksi nälkäpäiväleipää on myynnissä Salen edustalla perjantaina 29.9. ja lauantaina 30.9. aamupäivällä.

* Kosken osaston lipaskerääjät ovat torilla keräystonkan kanssa keskiviikkona. Keräyslippaita löytyy keskustan liikkeissä. Kampanjapäivinä kerääjiä on myös kaupan edessä.

* Marttilan osasto järjestää Nälkäpäivän lipaskeräyksenä. Lisäksi osasto myy nälkäpäiväleipää ja hernekeittoa lauantaina klo 9 alkaen Salen edessä niin kauan kuin myytävää riittää.

* Oripään osasto toteuttaa Nälkäpäivän lipaskeräyksen K-Market Orippään edustalla torstaina ja perjantaina klo 15–17 ja lauantaina klo 11–13. Lisäksi lippaita alueen yrityksissä.

* Pöytyän osaston nälkäpäiväkerääjät ovat keskiviikkona liikkeellä työpaikoilla ja toimistoissa. Lipaskeräystä ja leivänmyyntiä tiedossa Salen edessä perjantaina klo 8–18 ja lauantaina 30.9. klo 8–17, K-kaupan edessä kumpanakin päivänä klo 9–13. Kouluissa on lippaat, ja oppilaita tulee mukaan kerääjinä Salen eteen perjantaiaamuna.

* Yläneen osastolla on torstaina klo 13–17 Yläneen torilla Nälkäpäivälettukahvila, jonka tuotto menee Nälkäpäiväkeräykseen. Perjantaina on lipaskeräys Yläneen yhtenäiskoululla.