Okrassa Pöytyän, Auran, Marttilan ja Kosken osastolla sattuu ja tapahtuu

0

ORIPÄÄ. Pöytyän, Auran, Marttilan ja Kosken kunnilla on Okrassa yhteinen messualue. Osaston teemana on ”Töihin maalle” – ja samaa nimeä kantava hanke on myös käynnissä kuluvan vuoden Auranmaan kunnissa.

Messuosasto tekee näkyväksi yrittäjyyttä, tarjolla olevia työpaikkoja sekä elämää Auranmaalla. Luvassa on myös näyttävyyttä, sillä osaston somisteeksi on tulossa kahdeksan eri paikallisen puutarhan kukkalaatikot. Itse laatikot on tehty Auran työpajatoiminnassa ja materiaalit ovat auralaisesta Mäkelän Rakennuksesta. Messuosastolle tulee myös levähdystä varten Auran Vaihtokalusteesta puutarhakeinu. Messuosaston ilmettä on ollut tuottamassa koskelainen mainostoimisto Summit media ja arvontapalkintona on pöytyäläisen Finlandia Candyn makeiset.

Ohjelmana osastolla on muun muassa puimurisimulaattori, jolla messuvieraat pääsevät ajamaan. Simulaattori toteutetaan yhteistyössä Suomen maatalousmuseo Sarkan, Sampo-Rosenlewin ja eMesyksen kanssa. Puimurisimulaattorilla halutaan tuoda näkyväksi maaseudun modernisoitumista, digitalisoitumista ja kehittymistä.

Töihin maalle -osastolle on kerätty valokuvia kuvakisan avulla. Kisan teemana oli ”Miltä työsi näyttää Auranmaalla”. Messuvieraat saavat äänestää mieleisintä kuvaa ja osallistuvat samalla arvontaan, jossa arvotaan pöytyäläisen Finlandia Candyn irtokarkit koko kesäksi.

Osastolla on myös lähituottajatori, jossa on auranmaalaisia yrityksiä myymässä omia tuotteitaan. Tuotteita on tarjolla keramiikasta hapankorppuihin ja hunajasta tekstiileihin. Osastolla pyörii myös videoita, joita Töihin maalle on tehnyt auranmaalaisista yrityksistä kevään aikana.

Töihin maalle -hankkeen projektikoordinaattori Päivi Muurinen on suunnitellut ja toteuttanut osastoa yhdessä kuntien elinvoiman parissa työskentelevien kanssa. Mukana ovat Pöytyän kehityspäällikkö Annukka Tolkki, Auran vs. elinvoimajohtaja Miia Lehtonen ja Marttilan ja Kosken elinkeinoasiantuntija Jaakko Salmi.

Oripään kunnalla on puolestaan Okrassa oma osastonsa yhdessä Pöytyän seurakunnan, SPR:n, Pöytyä-Oripää 4H-yhdistyksen ja Martin Tarhan kanssa. Oripään osaston numero on D43.

Töihin maalle -osaston numero on D34.


JULKKIKSET MUKANA

* Pöytyän, Auran, Marttilan ja Kosken kuntien Töihin maalle -messuosastolla D34 sekä Okran ohjelmalavalla tullaan haastattelemaan auranmaalaisia julkkiksia sekä kaupungista maalle muuttaneita siitä, millaista elämä Auranmaalla on.

* Keskiviikkona 5.7. Maajussille morsian -ohjelman pöytyäläistä maajussi Kalle Yli-Jaakkolaa haastatellaan ohjelmalavalla klo 16 ja messuosastolla klo 13.

Torstaina 6.7. Kalle Lambergia ja Maria Mattelmäkeä kuullaan lavalla klo 9 ja messuosastolla klo 13.

* Perjantaina 7.7. yläneläistä stylisti Outi Brouxia jututetaan ohjelmalavalla klo 11.15 ja osastolla klo 13.

* Lauantaina 8.7. klo 10 lavalla jututetaan kaupungista maalle muuttaneita Laura ja Janne Ketolaa. Osastolla he ovat klo 13.